top of page
Budelpack-2.jpg

Anderen over Wilma

Schilderijen met een uniek verhaal

Opdrachtgever

Willem-van-Oranje-College.jpg
IMG_3365.JPG

Opdracht

Schilderij voor diverse middelbare en basisscholen als markering voor de bijzondere tijd van Corona. De visie, missie, waarden en wensen voor de leerlingen verbeeld.

P1077586 3.JPG

Wat doe je als scholengroep voor je leerlingen in tijden van Corona?

Iedereen is in lockdown. De telefoon gaat in mijn atelier.

Met de voorzitter van de Scholengroep Willem van Oranje - Middelbare scholen en basisscholen - :

 

'Wilma, kun je ons helpen.

Wij willen deze bijzondere, historische Coronatijd markeren en onze leerlingen daarbij betrekken.

Zij kunenn elkaar niet ontmoeten, de lessen zijn online, de docenten moeten in het diepe springen en samen zetten we alle zeilen bij.'

Op basis van mijn gesprek met Jan Maarten ben ik 12 schetsen gaan maken die een verbeelding zouden kunnen zijn van dat wat de Scholengroep voorstaat en wat hen raakt. Uit deze reeks is een mix van twee concepten gekozen. De maatvoering werd bepaald.

Vier meter breed - 2 meter hoog

Een kunstwerk dat je niet zal ontgaan.

Een markering van deze absurde tijd.

Iets om nooit meer te vergeten.

Website_opzet_bedrijven_edited.jpg

De ladder nodigt uit om naar boven te klimmen. Je te ontwikkelen, maar ook om vanuit een hoger perspectief jouw leven, het leven van anderen en elke situatie te bekijken. Een Jacobsladder die je helpt om hemelse wijsheid te ontvangen. Dwars door de stam heen waar de sapstromen gaan, zet je stappen op de weg in je leven. Laat deze stappen je helpen om hemelse stappen te maken. Stappen vol geluk, liefde, aandacht, vertrouwen, moed, vergeving, geduld en vrede. 

De boom is dynamisch, vanuit perspectief kijk je naar hem op. De beweging van de wind voel je bijna als je ernaar kijkt. In de boom zijn woorden van hoop, liefde en vertrouwen verwerkt. Het bladerdek met losse elementen die je aanzetten om te geloven in groei. Elk mens is kostbaar en in elk mens huizen talenten die tot ontplooiing mogen komen. 

Onder aan de boom zie je mensen die met opgeheven handen de vruchten vangen van de boom. Leef in verwachting van dat wat jouw geschonken wordt. Vruchten die verfrissen en nieuwe energie geven om jouw levensweg te gaan. 

P1077471.jpg
81789232-4342-426e-af37-aee52956d4b1_edi
bottom of page