Thuis

Thuis ben ik 

als jij daar bent

en ik mijzelf mag zijn

zoals ik ben

ik je ken

mijzelf ben

en jij

samen met mij

het leven

mag beleven

en wij ondanks zorgen

ons veilig geborgen

geliefd en bemind

als een koninklijk kind

Toelichting 

De liefde is groots, zeker als je haar kwijt bent. De liefde is zacht, zeker als ze naar je lacht. De liefde is leven... daarom wil ik je er zoveel mogelijk van geven. Ik kijk en kijk en zie de gelaagdheid van de kunst. Vraag je een gunst. Zoek in doek en vindt de liefde met een gouden randje. Kom schat, geef mij een handje. Geef mij een zoen, ik zal alles voor je doen.

Dit schilderij verteld mij dat ik thuis ben. De Delftsblauwe kleuren gevormd door de Ultramarijn geven warmte in het koele kleurenpallet. Ultramarijn is een koninklijke kleur. Ik hou van de zachtheid en de frisse patronen. Elke 10 cm heeft weer nieuwe details. Het Nederlandse gevoel verbeeld op een oppervlakte van 1.20 x 2.00 meter.  De details vertellen je dat de Nederlandse bodem een eigenheid heeft waar de Eigenheimers goed op groeien, maar ook waar het blauwe bloed zijn allure behoudt. Nederland als klein centrum van de wereld die zich verspreid over de wereld met zijn koninklijke ultramarijn. Toen president Obama Nederland bezocht, droomde ik ervan hoe hij zou staren naar dit werk. Degene die met hem voor het doek in het Rijksmuseum zou staan, zou vertellen dat de veelzijdigheid van dit werk een mooie weerspiegeling van de cultuur van het land is. De rijen grachtenpanden  met hun wereldberoemde daken, de klompen en Delftsblauwe patronen... Kijk en ontdek dat er nog meer in zit dan je dacht.

 

'Beste... Barak... dit vindt Michel enig aan de muur.

Ik kom het werk graag persoonlijk bij u brengen om te checken of het doek wel degelijk in een goed huis terecht komt.

Want ziet u, het is wel mijn 'kindje'.'

Je begrijpt het al...dit schilderij draag ik in mijn hart. De puurheid, de afgestemde kleurtonen die in hun eenvoud zoveel nuances laten zien. Ik kan niet stoppen om te blijven kijken. Gek eigenlijk. Ik heb er zelf aan gewerkt. Mijzelf erin gestort, en toch. Juist de gelaagheid van dit werk in combinatie met de blauwtonen is een pallet geworden waar ik van smul. De grootsheid van het werk zal als een monument in je huis gaan werken. Waar vind je een kunstwerk als dit? Vertel het me, ik ga gelijk kijken. Ik heb het nog niet eerder gezien. Het is geboren in mijn hart met een verlangen om de pracht en puurheid van liefde te verbeelden. Waarom? Ik kan niet anders. Ik kan niet zonder. Ik leef met de diepe overtuiging dat alles voorbij gaat, maar de liefde nooit. In je huis wil je niets liever dan dit etaleren, maar dan wel met klasse! Dat verdient de liefde. Terecht!

BIJZONDER

Dit schilderij is geselecteerd voor een dekbedovertrek. Beddinghouse B.V. heeft er een prachtige collectie van gemaakt. Waarom ik het doek nog heb? Ik had het verstopt in mijn atelier. Prachtig staat het daar.  Stiekem hoopt het daar te blijven. Soms zijn schilderijen je kinderen geworden. Deze is er een van, maar toch... wie weet raak jij zo in de ban van dit doek dat je niet anders kunt dan het adopteren.... dan wel met liefde graag.

 

Nieuwsgierig naar de beschikbaarheid en de prijs? Klik op de 'meer informatie' knop en vraag wat je vragen wilt.

Specificaties

Maat 2 m hoog x  1.20  m
Mixed Media op sterk linnen / diverse vernislagen / aluminiumframe extra dik gespannen 4,3 mm / incl. ophangsysteem

Wilma-7122_edited.jpg

Wie isWilma

Kunstenaar

Schilderen wat jouw hart vertelt. 

Daar ga ik voor!

 

Elk schilderij vertelt een verhaal. Laat je huis of kantoor gevuld zijn met het levensverhaal dat jij wilt leven. Mijn schilderijen zijn meer dan een mooi plaatje. Beleef de emotie, passie en de inspiratie. 

 

Een witte muur in huis?

Een schilderij in mijn atelier wacht op jou.

Ik kan ook een schilderij in opdracht maken.

Met liefde...

Wilma-7171.jpg
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • TikTok
  • Instagram - White Circle

© Wilma Veen - V1 Beheer bv.  The Netherlands - Op alle afbeeldingen geldt copyright. Het is niet toegestaan deze zonder explicite toestemming te gebruiken.

Algemene voorwaarden (terms and conditions) - Annulering en retour (cancallation and refund)