top of page

Schoonheid in gebrokenheid

Ik val in duigen

somberheid laat mij buigen

zo onderga ik mijn gebrokenheid

met grote spijt

totdat ik hoop aan de horizon ontdek

daar is mijn nieuwe stek

geloof, hoop en liefde wil ik omarmen

mijn hart ermee verwarmen

ik val niet in duigen

ga er zelfs van juichen

ondanks scherven vol venijn

 

kan ik een kunstwerk zijn.

Toelichting 

Er ligt schoonheid in gebrokenheid. Als alles aan diggelen valt, kun je de schoonheid niet ontdekken. Pas als je jezelf opraapt of op laat rapen, vallen de stukjes bij elkaar. Een litteken, een schram een scherf laat elke leven meer leven. Juist het bijna niet meer kunnen,  geeft energie om alles weer te kunnen. Zolang je inzoomt op de gebrokenheid, blijft de schoonheid onzichtbaar. Laat dit schilderij je uitdagen om het vanuit hemels perspectief te zien. Neem afstand en ontdek wat er te ontdekken valt. Zet een paar stappen achteruit en je zicht gaat stappen vooruit. 

 

Met een harde slag barste de vaas in stukken. Ik sloeg nog een keer en nog een keer. Totdat elke stukje de omvang had om tot schoonheid verheven te worden. Orgineel Delfstblauw vond zijn nieuwe identiteit.

 

Als er soms iets mis gaat in jouw leven, mag je weten dat daarmee jouw missie om van je leven een kunstwerk te maken niet voorbij is. Zeker niet. Alles wat we meemaken, hoeft niet het perfecte plaatje te zijn. Jouw imperfectie heeft geen perfectie nodig om levensgeluk te bieden. 

 

Zie de schoonheid van het hart. De scherven weerspiegelen het zonlicht door de diverse hoeken waarin ze zijn neergelegd op een unieke wijze. Ze geven glans en laten het beeld van dit kunstwerk voortdurend variëren. 

 

Tussen de scherven door ontstaat iets nieuws. Een nieuwe toekomst met nieuwe hoop. Bloemen die bloeien en knoppen die op springen staan. De lente is in aantocht. Elke winter draagt de belofte van de lente in zich. 

 

Weet en zorg dat je niet vergeet: dat je mag bloeien in het leven, ondanks omstandigheden kun je het zonlicht vangen en jouw kunstwerk laten sprankelen. 

 

Ik wens je toe dat dit schilderij een weerspiegeling van hoop in jouw leven en in jouw huis mag zijn. Dat de gelaagdheid je mag blijven intrigeren. Dat de kleuren je warmte mogen geven en je mogen helpen om los te laten wat niet perfect was, is en zal zijn. 

Specificaties

Maat 1.00 x 1.00 m

Mixed Media op sterk linnen / diverse vernislagen / aluminiumframe extra dik gespannen 4,3 mm / incl. ophangsysteem

Wilma-7122_edited.jpg

Wie isWilma

Kunstenaar

Schilderen wat jouw hart vertelt. 

Daar ga ik voor!

 

Elk schilderij vertelt een verhaal. Laat je huis of kantoor gevuld zijn met het levensverhaal dat jij wilt leven. Mijn schilderijen zijn meer dan een mooi plaatje. Beleef de emotie, passie en de inspiratie. 

 

Een witte muur in huis?

Een schilderij in mijn atelier wacht op jou.

Ik kan ook een schilderij in opdracht maken.

Met liefde...

Wilma-7171.jpg
bottom of page