top of page

Beschreven hart

Beschreven hart

als krassen in mijn hart zijn gekerfd

weet ik dat woorden van liefde

vernieuwing kunnen schenken

zoals nooit ooit tevoren bedacht

als krassen worden tot zachte lijnen

kan mijn hart weer ademen

en de frisse lucht laten glijden

langs vruchten van vernieuwing

dan worden krassen herinneringen

die bedacht mogen worden

en gaten van verwrongen verdiepingen

vullen zich met  vergeving

herschrijf 

mijn hart 

met liefde

wat een toekomst

wat een hoop

wat een liefde

onbeschrijflijk

Toelichting 

Een schilderij uit meerdere lagen opgebouwd. In de onderste laag zitten mensen die je aankijken. Zij hebben hun mening klaar en spreken woorden die je hart hoort. Wat heerlijk dat vervulling vol vernieuwing zich elke dag aandient en jouw hart vertellen mag, dat je diep geliefd bent. Je mag zijn zoals je bent. Koninklijk bijzonder, een wonder.

Woorden van afwijzing zijn in het hart gekerfd. Lezen kun je niet meer, voelen nog wel, maar moeizaam. Ze zijn geplaatst in de diepe laag van vergeving. Vergeten lukt niet. Als je een lamp op het doek zet, zou je woorden kunnen teruglezen, maar dat is niet de bestemming van dit werk. 

Het witte hart is herschreven. Herschreven met de mooiste woorden die er bestaan. Woorden vol liefde. Zinnen die je vertellen dat de liefde geduldig is. Dat de liefde niemand iets kwalijk neemt. Dat de liefde een ander alles gunt. Die liefde. De oorsprong van deze woorden zijn terug te lezen in 1 Korinthe 13. Een hoofdstuk uit de bijbel waarin de liefde bezongen wordt. 

Deze woorden staan in het engels over het hart geschreven. En... deze woorden van liefde kun je wèl voelen. Als je met je vingers voorzichtig over het doek gaat, voel je de letters. Ze bollen op en vertellen je het verhaal van liefde. Liefde voor jou, voor het leven en voor eeuwig. 

Dit imposante werk valt op door zijn prachtige kleuren. De aqua tonen maken het wit nog frisser en nodigen uit om te blijven kijken. Ik hou van dit doek. Het verhaal raakt ons allemaal. We weten hoe het voelt als woorden nagalmen in ons binnenste en onderkennen het verlangen om deze naar de achtergrond te leiden door de waarheid van de liefde.

De liefde wint altijd.

Juist die overwinning geeft je hoop en een toekomst. Een vooruitzicht waar je naar kunt blijven kijken. Ik wens dat dit schilderij bij iemand zal komen, die elke dag wil zien en voelen, dat de liefde woorden die gekerfd zijn in je binnenste, zal gaan verzachten. Dat vergeving een verlangen van puur leven zal schenken. Dat de toekomst lacht en je vertelt dat deze voor jou is weggelegd. Een hoopvolle toekomst. 

Laat het kijken naar dit schilderij ook jou mogen vertellen:

je bent zo geliefd!

Specificaties

Maat 1.00 x 1.00 m
Mixed Media op sterk linnen / diverse vernislagen / aluminiumframe extra dik gespannen 4,3 mm / incl. ophangsysteem

Wilma-7122_edited.jpg

Wie isWilma

Kunstenaar

Schilderen wat jouw hart vertelt. 

Daar ga ik voor!

 

Elk schilderij vertelt een verhaal. Laat je huis of kantoor gevuld zijn met het levensverhaal dat jij wilt leven. Mijn schilderijen zijn meer dan een mooi plaatje. Beleef de emotie, passie en de inspiratie. 

 

Een witte muur in huis?

Een schilderij in mijn atelier wacht op jou.

Ik kan ook een schilderij in opdracht maken.

Met liefde...

Wilma-7171.jpg
bottom of page