top of page

Knevel en Veen in Israel


Ja, hoor, dan zeggen we natuurlijk SHALOM!

Oktober 2009 - Ik zat in Israel. Samen met Andries Knevel.... negen dagen lang. Gezellig toch?

Blaren op mijn handen, wallen onder mijn ogen, spierpijn in mijn wangen van het lachen, watersnood in mijn ogen van de tranen van ontroering... ik heb geschilderd, getekend, gezwoegd in Israel, alsof mijn leven ervan afhing.

Op verschillende locaties schilderen aan de hand van thema’s. De eerste twee dagen waren we in Nazareth. Daarna twee dagen in Jeruzalem. Tijdens de Sabbath, die daar op volgde, ben ik in de Dode Zee ‘gesprongen’ en na een heerlijk modderbadje was ik weer fris en fruitig voor opdracht 3, die ik in Bethlehem kreeg.

Negen dagen op reis, dagen schilderen... het leven is dan hemels!

Jip van Wijngaarden (je weet wel, dè Anne Frank) en Marc de Klijn

(kunstenaar) Grote pret, maar ook keihard werken. ‘s Nachts deed ik bijna geen oog dicht. Teveel zag ik, teveel wilde ik vastleggen met mijn verf.

Kijk op www.uitzendinggemist.nl ‘OP 3 EZELS’.

Als je hier klikt kun je een video bekijken die in de Mikrogids staat, voor de afleveringen van ‘Op 3 ezels’.

In mijn foto-boek staan ook nog een aantal leuke foto’s. Neem je een kijkje?

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page