top of page

Hang je vuile was WEL buiten


Aan een waslijn in Den Haag komt hij te hangen....

een t-shirt met daarop het hart en de tekst zoals hierboven.

LANDELIJKE ACTIE

Stop huiselijk geweld!

LOVE TO LOVE heb ik ervan gemaakt. Een positieve stimulans om de liefde te omarmen.

Breek andersmans hart niet, maar heb de liefde met heel je hart lief.

Een manifestatie In Den Haag die opkomt voor zo’n 62 miljoen vrouwen in Europa die te maken hebben met huiselijk geweld. Verschrikkelijk

PERSAANKONDIGING

Amersfoort, 29 februari

Manifestatie Vrouwenopvang: Hang je vuile was WEL buiten!

Op 8 maart organiseert de vrouwenopvang (van de brancheorganisatie Federatie Opvang) de landelijke manifestatie ‘’Hang je vuile was WEL buiten’’. Op het Spuiplein in Den Haag hangen cliënten van de opvang hun T-shirt met boodschap aan de waslijn. Ook 19 kunstenaars hebben hun gevoel bij geweld achter de voordeur creatief gevisualiseerd.

Huiselijk geweld is in Europa en Nederland een groot probleem.

Zeker 62 miljoen Europese vrouwen krijgen in hun leven rechtstreeks te maken met fysiek geweld. In Nederland worden iedere dag 548 mensen thuis mishandeld. Dat zijn er meer dan 200.000 per jaar. Het taboe op het spreken over huiselijk geweld moet worden doorbroken, door het zichtbaar maken van het geweld achter de voordeur.

Uit heel het land komen slachtoffers van huiselijk geweld naar Den Haag om hun stem te laten horen door aandacht te vragen voor het stoppen van geweld in huis. Doel is om het taboe dat bestaat op het praten over huiselijk geweld te doorbreken. De campagne van de vrouwenopvang is op Valentijnsdag gestart en dit is de volgende actie.

Programma

Op een catwalk laten modellen de creaties van de kunstenaars zien. DJ Bettina Holwerda, musicalster, begeleidt de presentatie met toepasselijke muziek. Verder zijn er toespraken van de Federatie Opvang (wnd. Johan Gortworst), de gemeente Den Haag (Rabin Baldewsingh, wethouder Volksgezondheid) en BlijfGroep (Aleid van den Brink, directeur)

De 19 kunstenaars die meewerken zijn: Ada Breedveld, Berthilde Bouman, Ellen van Putten, Els Menkveld-Kempers, Erik Sok, Henk Veen, Janny Bouman, John Dejevij, Joke Proper, Léonie Sazias, MARIJ-MAN, Mariska Karto, Nico Oostveen, Patricia Steur, Rian van Nieuwkerk, Salwa Jabli, Thomas Boerma, Toyah van de Ven en Wilma Veen.

De uitingen van de kunstenaars zijn ook te zien op de site van de Federatie Opvang te zien, www.opvang.nl.

De manifestatie vindt plaats op het Spuiplein in Den Haag van 11.00 - 12.15 uur op

8 maart. Deze dag is gekozen omdat het dan Internationale Vrouwendag is. Pers is van harte welkom.

Noot voor de redactie Voor meer informatie over deze campagne kunt u contact opnemen met:

Johan Gortworst, woordvoerder Federatie Opvang, tel 06 - 2309 1312 begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting.

Kijk ook op www.opvang.nl

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page