top of page

GidsGala & kunstveiling

Galadiner - opbrengst voor het goede doel - Wilma presenteert dit gala en een schilderij van haar wordt geveild. Nieuwsgierig? Lees hieronder meer.

Mijn keuken wordt verbouwd. Op hakken, met bontje en rood strak jurkje stapte ik over de brokstukken van mijn keuken, voorzichtig in mijn bus. Wat dat nu te maken heeft met een galadiner.. eigenlijks niets.. maar goed. In mijn beleving een hele happening om ongeschonden langs mijn vier boys en hond met panty en met kraaltjes-beregen -jurkje mijn huis te moeten verlaten.

Maar.. het doel.. het doel was zo geweldig!

Een galadiner waarvan de opbrengst voor twee prachtige goede doelen was. Namelijk stichting Josia [ het Poorthuis] en stichting Marriage Week.

Stan Uyland, directeur van GidsNetwerk had mij gevraagd of ik de avond wilde presenteren èn of ik ook een schilderij wilde schenken voor de kunstveiling.

En het was toch een feest!

Met groot plezier mocht ik kardinaal Eijk introduceren en een paar vragen stellen. Ik vertelde hem dat ik een onderonsje met HKH Maxima had gehad en onlangs Desmond Tutu mocht ontmoeten, maar de paus... dat is toch wel weer evenvan een heel ander kaliber. Ik vroeg de kardinaal nadat ik zijn staat van dienst beknopt had vermeld hoe het is om met de paus een kopje koffie te drinken. Je begrijpt dat niemand in de zaal dit antwoord wilde missen :) En we kregen het te horen. Daarna volgde prachtige toespraak over het belang van duurzame relaties.

Daarna stelde ik de gasten voor aan Sharon Kips. Ik weet dat veel mensen haar kennen. Zeker de x-factor fans. Maar omdat ik inschatte dat het publiek van deze avond daar waarschijnlijk nog nooit naar heeft gekeken, heb ik uitgelegd dat als je de x-factor wint, je toch wel echt kunt zingen. En ze is goed! Zwanger en wel zong ze de sterren van de hemel. 1 december komt haar eerste Nederlands talige cd uit. Leuk he!

Als je dan dhr. Piet Mars hoort spreken, word je zo enthousiast. Hij is een bevlogen ondernemer. Heeft bij voorbeeld het online-huishoudboekje op de markt gebracht. Dit als geschenk van zijn bedrijf voor de samenleving. Duizenden mensen maken hier gratis gebruik van. [zie afas.nl] Hij vertelde dat het tijd is dat we stoppen met ‘narren’ en ‘weer enthousiast ons werk gaan doen, vol vertrouwen in de toekomst’. Als directeur van een enorme onderneming geloof je zijn tips om de cirsis te lijf te gaan, gelijk. Alleen al vanwege zijn charisma en authenticiteit.

En dan dhr. Ad Koppejan. Voormalig tweede kamerlid van het CDA, nu directeur van een eigen onderneming.

HIj sprak over het voetbalveld en zijn zoon. Langs de lijn een weerspiegeling van de populatie van de samenleving en zijn visie op Nederland anno 2012 met het oog op de toekomst.

DE VEILING

De veling meester was Jacques Brinkman

Twee maal olympisch goud gewonnen in het Nederlands Hockeyteam en nu als veilingmeester aan de slag.

En ... hij scoorde!

Als laatste werd mijn doek geveild. Ik kan je zeggen, dat is heel spannend... De eerste handen gingen in de lucht. De meester riep van alles, de notaris noteerde en Jet Wijgand vermeldde de namen. De handen gingen nog sneller in de lucht en het werd echt een hele happening. Jet stopte met het vermelden van de namen, de notaris keek steeds ernstiger om alles bij te kunnen houden en de meester kreeg er steeds meer lol in. We starten met € 100 en eindigende met ... tadada.... € 7200,-!

Kijk, daar worden we blij van voor het goede doel!

Met grote dank!

Wilma.

[Laat, heel laat in de avond reed ik terug in mijn bus. Met een ladder in mijn panty jubelde ik ons huis binnen en zag niet eens dat er nog meer in mijn keuken was gesloopt. Dankbaar en heel blij. Ik zag nog een groot edelhert in onze straat midden op de weg. Maar goed, dat is niet ter zake doende..]

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page