Hart van Pasen 2014

January 29, 2014

 

Gaan we nog iets gezelligs doen met Pasen? Weekendje weg? Paasontbijtje?

 

Elk jaar verheug ik me er weer op... paaseieren verstoppen. Ik weet het, klinkt wat kinderachtig en ik geef toe.... 

Dat is het ook. Maar toch. 

Al die kinderen in onze tuin die bloedfanatiek de benen uit hun lijf rennen en de meeste eieren willen vinden. De klas van onze jongste zoon komt graag met z’n allen. Inmiddels heb ik niet meer genoeg aan 100 paaseieren ...

 

Maar is er meer te vieren? Zeker! Voor het landelijke project Hart van Pasen heb ik het beeldmerk mogen schilderen en heb ik illustraties gemaakt. Tijdens pasen worden in Nederland meer dan 30.000 cadeaupakketjes uitgegeven waarin een dvd en een verhaal zijn verpakt. Een prachtig cadeau waarmee je kennis kunt maken met de kern van het Paasfeest : 

Gods liefde voor elk mens persoonlijk. 

 

[advertentie met detailfoto van het schilderij. 

Het schilderij heb ik gefotografeerd nadat ik een hart had gezaagd 

uit een stuk hout en met fluor oranje de randen heb beschilderd.]

 

Dit is de cover van het boekje aan de binnenkant. Het verhaal speelt zich af in de bergen. Vandaar de belijning met de woorden Benemonde en Male. Heb ik toch een schrijffout gemaakt.. het moest niet Benemonde maar Benemondo zijn. Is gelukkig inmiddels opgelost.]

 

 

 

 

De poëzie die ik bij dit schilderij heb gemaakt:

 

 

    DE VERTELLER

 

    jouw zoektocht 

    naar antwoorden

    volg ik met liefde

    ik zie je sporen

    en je verlangen

    naar vervulling van wensen

    op zoek naar diep geluk

 

    jouw zoektocht

    is mijn zoektocht

    wij komen en gaan

    leven de dag

    met verborgen angst voor morgen

    en weemoed naar gisteren

 

    jij en ik 

    wij zoeken

    naar bevestiging 

    van wie wij zijn

    onze vrijheid

    is ons geschonken

    om in liefde

    te ontvangen

    de grootste vervulling 

    van dit bestaan

 

    in contact te zijn

    met de Bron van alle liefde

 

    God

Please reload

Uitgelichte berichten

€ 62000,- opbrengst voor het goede doel!

April 4, 2018

1/10
Please reload

Recente berichten