top of page

Hart van Pasen 2014


Gaan we nog iets gezelligs doen met Pasen? Weekendje weg? Paasontbijtje?

Elk jaar verheug ik me er weer op... paaseieren verstoppen. Ik weet het, klinkt wat kinderachtig en ik geef toe....

Dat is het ook. Maar toch.

Al die kinderen in onze tuin die bloedfanatiek de benen uit hun lijf rennen en de meeste eieren willen vinden. De klas van onze jongste zoon komt graag met z’n allen. Inmiddels heb ik niet meer genoeg aan 100 paaseieren ...

Maar is er meer te vieren? Zeker! Voor het landelijke project Hart van Pasen heb ik het beeldmerk mogen schilderen en heb ik illustraties gemaakt. Tijdens pasen worden in Nederland meer dan 30.000 cadeaupakketjes uitgegeven waarin een dvd en een verhaal zijn verpakt. Een prachtig cadeau waarmee je kennis kunt maken met de kern van het Paasfeest :

Gods liefde voor elk mens persoonlijk.

[advertentie met detailfoto van het schilderij.

Het schilderij heb ik gefotografeerd nadat ik een hart had gezaagd

uit een stuk hout en met fluor oranje de randen heb beschilderd.]

Dit is de cover van het boekje aan de binnenkant. Het verhaal speelt zich af in de bergen. Vandaar de belijning met de woorden Benemonde en Male. Heb ik toch een schrijffout gemaakt.. het moest niet Benemonde maar Benemondo zijn. Is gelukkig inmiddels opgelost.]

De poëzie die ik bij dit schilderij heb gemaakt:

DE VERTELLER

jouw zoektocht

naar antwoorden

volg ik met liefde

ik zie je sporen

en je verlangen

naar vervulling van wensen

op zoek naar diep geluk

jouw zoektocht

is mijn zoektocht

wij komen en gaan

leven de dag

met verborgen angst voor morgen

en weemoed naar gisteren

jij en ik

wij zoeken

naar bevestiging

van wie wij zijn

onze vrijheid

is ons geschonken

om in liefde

te ontvangen

de grootste vervulling

van dit bestaan

in contact te zijn

met de Bron van alle liefde

God

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page