top of page

Connected by Love


De telefoon in mijn atelier ging. ‘Wilma, wil je misschien, als het niet te veel gevraagd is, misschien een schilderij maken voor mensen die vervolgd worden in Irak?’

Over sommige vragen hoef ik geen tel na te denken. Dit was er zo één. Dankbaar ben ik voor de vrijheid waarin ik mag leven en mag denken en geloven zoals ik graag wil. Verbonden voel ik mij met anderen die dit voorrecht niet hebben. Die verbinding visualiseren is meer dan een eer, is meer dan een roeping, is meer dan een opdracht. Ik heb zoveel tekeningen gemaakt en concepten uitgewerkt en uiteindelijk gekomen tot deze verbeelding.

Terwijl ik hier nog mee bezig was, kwam een jong stel mijn atelier binnen, zag dit schilderij en wisten gelijk: ‘Dit is precies wat wij bedoelen voor degene die wij willen verrassen. Maar het schilderij voor Irak was niet te koop. Een bijzonder verhaal hoorde ik vervolgens van hen over een andere bijzondere man, hun vader. Een tweede doek ontstond met een zeker zo’n mooi verhaal als concept gelegen onder de kleurlijnen van de verbeelding’

Maar goed, hoe ging het verder met dit specifieke schilderij voor Irak?

‘Wilma, wil je mee om het te overhandigen?’

Ik ben best dapper, al zeg ik het zelf, maar zo dapper ook weer niet. Laat mij maar verbeelden wat harten mag raken en bovendien... Irak... tjonge...

Ik mocht het doek in mijn atelier overhandigen aan degene die 12.000 vluchtelingen daar ter plaatse opvangt, voedt en onderdak verleent.

Een ontroerend moment... iemand de hand mogen geven, die zijn leven waagt om veel lege handen te vullen met liefde en dat wat zij zo nodig hebben.

Met een klein groepje is dit schilderij ‘Connected in LOVE’ in een ommuurde tuin onthult ergens in Irak. Vlak bij een plaats waarvan je liever niet de buurvrouw bent. De foto’s van de onthulling heb ik heel veel terug gekeken.

Toelichting Schilderij ‘Conncected with LOVE’

De wereld is de wereld zoals wij die zien met onze ogen. We nemen de wereld waar en naarmate we ons meer en meer richten op alles wat we horen vanuit het nieuws, de feiten, getallen en bedreigingen kan die wereld onze wereld overrompelen, overweldigen en beangstigen. Maar onder die wereld heb ik een strook verwerkt met daarin de bijbelverhalen van Genesis tot Openbaring. Een wereld die groter is dan wij in ons huidige bestaan met onze ogen kunnen zien. Een weerspiegeling van liefde voor elk mens verborgen, maar te ontdekken als je ernaar zoekt. Juist die wereldwijde weerspiegeling maakt dat harten verbonden zijn en samen bekrachtigen wat ons hart gelooft.

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page