top of page

Kick off voor de Olympische spelen in Rio bij Wilma

Olympic Talentteam, Kernploeg, E-on Talent, RTC’s

door Jos van Kuijeren - 24/09/2012, 17:03u. - Bron: Titus Mennen


KNZB-selecties trappen met verve af in Harderwijk

De Kick off voor het seizoen 2012-2013 van E.ON Talentteam, Kernploeg Jeugd, Olympic Talentteam en de RTC’s vond plaats in Harderwijk - atelier Wilma Veen.

Ordem e Progresso Titus Mennen trad in samenwerking met het bedrijf Motivatie op als organisator en gastheer van de bijeenkomst: “Het seizoen 2012-2013 is het begin van een nieuwe Olympiade, volgens de Griekse Oudheid. De dag kreeg gestalte met het oog op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Het motto op de vlag, ‘Ordem e Progresso’ vertelt: Liefde als principe, orde als basis en vooruitgang als doel.” Kampvuur De deelnemers werden welkom geheten in de tuin van Wilma en André Veen te Harderwijk. Gezeten rondom een kampvuur schetste de bondscoach jeugd en junioren de activiteiten voor dit seizoen op weg naar het jaar 2016. Het gaat hierbij om wedstrijden, trainingsstages, lactaatmetingen, andere metingen en videotechnieksessies, de essentiële programmaonderdelen voor komend seizoen. Presentatie Wilma Veen “Maar”, vertelde een opgetogen Mennen, “er gebeurde nog veel meer. Het was niet alleen luisteren, maar vooral ook doen.”Wilma Veen, bekend als presentatrice van diverse televisieprogramma’s en kunstenares die de eer te beurt viel om eerder op de dag een schilderij te mogen overhandigen aan Bisschop Desmond Tutu, gaf aan de hand van een aantal schilderwerken van haar hand, een inspirerende presentatie over focus, rust, visualisatie, “anders” kijken, denken en blijven dromen. Op zoek naar verbetering en perfectioneren en het proces daar naar een persoonlijk doel!” Schilderworkshop Alle deelnemers genoten van de schilderworkshop van Wilma Veen, vertelde de bondscoach. Er werd gewerkt met mixed media. Aan iedereen was vooraf gevraagd iets mee te nemen, een foto, medaille, brief bijvoorbeeld, om in het schilderij te verwerken. Alle materialen moesten één ding gemeen hebben: door die foto, medaille of brief wist jij dat je definitief en onvoorwaardelijk wilde gaan om het beste in jezelf naar boven te halen in de prachtige zwemsport. De resultaten waren er! Er werden hele mooie kunstwerken gemaakt. Op de doeken lieten de individuele doelen niets aan duidelijkheid te wensen over!


Wilma:

‘Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Wat een prachtige, veel belovende mensen in mijn atelier. En een spierballen! Zoveel nog nooit eerder in actie gezien in mijn atelier. Zoals je van topsporters mag verwachten is de focus en concentratie optimaal. Visualiseer waar je over vier jaar tijdens Olympische spelen wilt zijn en wat was het moment waarop je wist: ‘ik ga ervoor! Ik ga voor de absolute top!’ Er zijn veel gouden plakken geschilderd. Hoe dikker, hoe beter. En terecht. ‘En wat heb jij gewonnen? ‘Nou, ik ben 1e NK, 3e EK’ ‘zo!’ ‘En jij? ‘Ik, ik heb ook wel wat prijzen binnen gehaald.’‘Wat dan?’ ‘Nou, ja Londen he, en 2e EK..’ ‘Dus je bent gewoon ongekend goed?’‘Nou, ja, wat is goed, het kan altijd beter.’Eh ja. Ik vertel nog schoorvoetend dat ik twee jaar geleden heb gezwommen tegen Hinkelien Schreuder in het wedstrijdbad in Eindhoven. Daar begonnen de oogjes van deze toppers van te stralen. Ik presenteerde items voor een programma en de redactie had bedacht dat een wedstrijdje zwemmen wel leuk zou zijn voor het plaatje. vandaar..nu vooral niet denken dat ik kan zwemmen, want voordat ik bovenkwam na de gelijke start met Hinkelien had zij haar keerpunt al gemaakt...Bedankt Titus en Monique in jullie vertrouwen in mij om deze kostbare mensen even aan mijn schilderskunsten toe te vertrouwen. Het was me een groot voorrecht. Jullie zijn mijn toppers!

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square