top of page

Colourful world / schilderij in opdracht


Colourful world

SCHILDERIJ IN OPDRACHT

In een prachtig kantoorpand met uitzicht op de Erasmusbrug in Rotterdam, hangt op de 19e verdieping dit juweeltje. Een kleurrijke wereld die vol dynamiek geen afgebakende kaders laat zien, maar zijn kleuren laat dansen op de golven van de oceaan. De skyline van Rotterdam die het vertrouwde thuisgevoel van de CEO van de onderneming telkens vertelt, dat thuis vooral is gelegen in de wereld om je heen maken tot een kleurrijk geheel. Jij bent van invloed. Jouw zijn is meer dan de titels die je dragen kunt. Jouw zijn is te weten dat je vanuit hemels perspectief kleur mag geven aan dat wat je doet in het leven. Je kleur mag geven aan de collega's waarmee je werkt. Je kleur mag geven aan de ondernemingen waar je verantwoordelijk voor bent. Laat jouw wereld groot zijn, zodat het uitzicht en perspectief je ruimte geeft om dat te verwezenlijken wat je voor ogen hebt. Laat jouw wereld klein en dichtbij zijn als het gaat om persoonlijke aandacht voor de ander.

De abstractie schenkt de kijker ruimte om te vertellen wat hij ziet en beleeft als hij voor dit grote werk staat. Het schilderij bevat elementen die vertellen wat de opdrachtgever belangrijk vindt. Persoonlijke teksten zijn verweven met de oceanen en de landen vertellen verhalen die de opdrachtgever mij heeft verteld. Maar de toevalige passant wordt getrokken door de grote lijnen en het kleurenspel. Een telkens terugkerend onderwerp van gesprek. Wie wil jij zijn in dit leven?

Hoe kun je de wereld van jouw onderneming transparant en krachtig laten zijn? Groot denken en weten dat je je soms klein voelt, zijn twee werelden die samen mogen komen en verdieping mogen schenken aan je dag.

HOE WERKT HET MAKEN VAN EEN SCHILDERIJ IN OPDRACHT?

In een gesprek komen we tot de essentie van wat belangrijk is voor jou. Wat is je drive? Waarom doe je wat je doet? Als jij 's morgens naar jouw schilderij kijkt, welke visie, missie en waarden wil je verbeeld zien? Welke verbeelding vertelt wat jouw hart bedoelt?

Op basis van de verzamelde gegevens ga ik concepten ontwikkelen. 5 tot 7 concepten die variëren in thematiek en kleurtonen. In overleg komen we tot een definitief concept. Soms een mix van verschillende concepten. Als ik maar tot de kern kom van wat jij bedoelt, dan is mijn missie geslaagd.

De maat van het schilderij is bepaald Ook de architecte was enthousiast en daarmee was het startschot gegeven om te gaan schilderen.

In een groot schilderij verdwijn ik... en ik doe niets liever dan dat.

Schilderen is net het echte leven. Je staat voor een enorme klus, weet niet waar je zult beginnen en dan? Begin! Doe wat je wel weet en de kop is eraf.

ONTHULLING

Een transporteur heeft het schilderij opgehaald in mijn atelier in Harderwijk. Ik zwaaide nog even en daar ging mijn 'schatje'. Met mijn eigen auto ben ik naar Rotterdam gereisd. De onthulling was ingepland. Het feest kon beginnen. Maar, het trappenhuis bleek te smal voor het doek en de goederenlift was kapot. Ik dacht aan Rembrandt. Hij had hard gewerkt aan de Nachtwacht. Bij de verhuizing van dit immense doek bleek het niet te passen in de ruimte. Ze hebben er toen van ellende maar een stuk vanaf gehaald. Nee! Dat gaan we met dit schilderij niet doen. De onthulling was uiteindelijk in een besloten ruimte in de kelder.

'Waaahhh, dit is echt mooi! Geweldig!

Later kreeg ik een enthousiast bericht:

'Het doek hangt! Iedereen is zo enthousiast. Collega's komen vaker binnenlopen, kijken en vragen en kijken nog een keer. Ik geniet er zo van! Het inspireert me en helpt te focussen op dat wat ik belangrijk vind. Ik zie het voor me. Mijn wereld is groter geworden!'

[ Mocht je ook op je verlanglijst of bucketlist hebben staan: Schilderij in opdracht laten maken door Wilma... bel of mail me! Dan gaan we samen dit prachtige proces van verbeelding aan!]

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page