top of page

Dialoog

Als twee praten, onstaat er meer, dan wanneer drie zwijgen. Als twee contact hebben, komt visie tot leven en worden onmogelijkheden mogelijk.

Painted with love, Wilma

Toelichting schilderij:

Contact met de ander maakt dat wat onmogelijk lijkt, mogelijk wordt. Ik geloof in oprechte verbinding met anderen. Ik geloof in het grote belang van relaties in je leven. Tijdens het schilderen, stort ik mij in de thematiek. Terwijl ik dit doek schilderde, dacht ik na over de kracht van samen uitdagingen aangaan en meer bereiken dan je alleen voor mogelijk houdt. Je ziet twee mensen die elkaar aankijken. Ze zijn op elkaar gericht en er ontstaat een dynamiek om hen heen.

De dwarsbalken bij de hoofden symboliseren die verbinding. Ook bij het hart zie je die verbindingsblokken. In het doek zijn elementen van de wereldkaart verwerkt. Open je en zie de wereld buiten jouw eigen wereld. Vergroot daarmee je mogelijkheden en versterk elkaar. Met handgeschreven letters zie je boven de hoofden 'verlangen naar verbinding'. Dat is wat we nodig hebben. De kern van elke relatie en elk teamverband. Niet alleen horen wat de ander zegt, maar ook luisteren met je hart.

Puzzelstukjes als symbool voor de complexiteit van contact. Je hoort wat de ander zegt, maar bedoelt de ander dat ook? De puzzel blijft on opgelost. Met open mind en zonder oordeel de ander aankijken, vergroot elke mogelijkheid tot waar contact.

De kronen boven de hoofden laten zien dat elk mens kostbaar en koninklijk is. Afkomst, land, talenten, vermogen, opleiding, familie, gezondheid... niets kan iets afdoen aan de waarde die je draagt. Elk mens is kostbaar. Elk mens is het waard om gezien en gehoord te worden.

100 jaar jubileum 'De Passage' Beatrix Theater Utrecht

Tijdens het 100-jarig bestaan van The Passage was ik als dagvoorzitter gevraagd om ook voor elke spreker een schilderij te maken. Het schilderij 'Dialoog' was een samenvatting van de boodschap van Gerda Verburgh, Nederlands diplomaat en voormalig politica en -vakbondsbestuurder, sprak bevlogen over de wereldproblematiek rondom voeding en het belang van het zoeken van de dialoog om tot oplossingen te komen. Op de foto zie je nog twee doeken die later op de dag in het Beatrixtheater onthuld werden. Van de schilderijen zijn kaarten gemaakt, die alle genodigden hebben ontvangen als cadeautje en herinnering aan dit bijzondere evenement.

Gerda Verburgh, wat een leuke vrouw! Inspirerend, helder, grappig en zo slim! Echt een powervrouw!

Nog even....Meer dan 1000 vrouwen stormen binnen enkele minuten het Beatrix Theater binnen. Ik ben er klaar voor! Dit wordt een mooie dag.

Ben je ook op zoek naar een dagvoorzitter voor jouw evenement, nodig mij uit en ik kom graag helpen om van uw meeting een onvergetelijke belevenis van te maken.

Zoals je waarschijnlijk weet, spreek ik regelmatig op evenementen. Onlangs sprak ik op een congres voor managers binnen de zorg. Gesproken over de relevantie over de relevantie van werkgeluk beleven binnen een voortdurende veranderende organisatie. Hoe behoudt je motivatie en enthousiasme in de zorg, ondanks omstandigheden?

Mag ik je blijven inspireren?

Dat is mijn grootste wens.

Gewoon, omdat het leven zoveel uitdagingen in zich draagt...

Volg mij ook op instagram wilma_veen

of linkedin / facebook

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page