top of page

Klimaattop kiesT O-LOVE-FANTJE Wilma

Over 90 jaar mag mijn olifant vrij! De klimaattop 2009, deze week precies tien jaar geleden, is mijn O-LOVE-FANTJE in een tijdscapsule geplaatst in Kopenhagen.

Over 90 jaar wordt deze tijdscapsule geopend!

Ik was niet de enige die een levensgrote olifant heeft beschilderd voor het goede doel, ook Ans Markus, Jan des Bouvries....en de rest...

Kijk maar...

https://www.youtube.com/watch?v=RuOW7S_nU9U

Meer over dit prachtige initiatief!

O-LOVE-FANTJE

Honderden politici, lobbyisten en beleidsmakers… en één olifantje.

Tijdens de klimaattop in Kopenhagen, op 13 december, werd het O-Love-Fantje van Wilma Veen in een tijdcapsule gesloten die pas na 100 jaar weer geopend wordt. Door middel van de capsule wil de organisatie ‘Love Letters to the Future’ aandacht vragen voor de klimaatverandering en daarmee ook het lot van de Aziatische olifant. ‘Love Letters to the Future’ heeft het kunstwerk van Wilma uit 129 andere kunstolifanten geselecteerd.

Nog even wat feiten:

De organisatie is ‘Love Letters to the Future’. Zij hebben het idee verzonnen om een tijdcapsule te creëren waarmee ze aandacht willen vragen voor de toekomst van de wereld, waaronder dus ook het lot van de olifant. In de capsule zitten de 100 mooiste, leukste en ontroerendste boodschappen. Deze boodschappen zijn in allerlei vormen: brieven, filmpjes, kunstwerken.. en dus één kunstolifantje. Tijdens de klimaattop wordt de capsule gesloten, waarna hij pas na 100 jaar weer geopend zal worden.

_____________________

Volgens Love Letters to the Future:

Our fate is tied to the elephant. Deforestation is destroying their home. Deforestation is also responsible for about 20 percent of greenhouse gas emissions. We both need the forests.

There are baby elephant sized individually painted elephant statues all over Amsterdam right now as part of the Elephant Parade project. When I saw them, I immediately made the connection with climate change. And when I saw the small, beautifully hand painted versions, I immediately realized one should go in the time capsule. After spending about an hour in the Elephant Parade store, looking for the perfect one, I found it in Wilma Veen's piece titled, "O-love-fantje". The connection with Love Letters to the Future was obvious, and I think people hundreds of years from now will enjoy the feeling her painting gives. An Elephant Parade is also planed for Copenhagen.

"Southeast Asia is one of the most vulnerable and least prepared regions to cope with the impacts of climate change. Likewise, the Asian Elephant, along with almost 20 percent of world's biodiversity in the region, is severely threatened by relentless deforestation which in turn magnifies climate change impacts," said Von Hernandez, Executive Director of Greenpeace Southeast Asia.

Andrew Davies

--------------

PERSCONFERENTIE AMSTERDAM

Persconferentie op het museumplein in Amsterdam. Vrijdagmiddag half drie, samen met Ans Markus, Gerard Cox, Rob de Nijs, Henk Schiffmacher, journalisten, camera’s en publiek.

BEURS VAN BERLAGE AMSTERDAM

De officiële opening van een parade van olifanten op diverse plaatsen in Amsterdam werd later op de middag bevestigd door het slaan op de gong in de Beurs van Berlage. Daarmee werd de beurs voor die dag symbolisch gesloten en de parade geopend.

O-LOVE-FANTJE pronkte in de achtertuin van het Van Goghmuseum... bezoekers van het restaurant van dit museum konden O-LOVE-FANTJE prachige bewonderen. Mocht je O-LOVE-FANTJE tegen komen, wees een beetje lief. En pas op, heb je vandalistische neigingen... olifanten vergeten hun leven lang niet wie hem iets heeft aangedaan. Hierbij foto's...op weg naar de juiste locatie.

DSC_0389

O-LOVE-FANTJE wat love ik jou

MUSEUMSHOP AMSTERDAM

In Thailand zijn replica’s gemaakt van enkele olifantjes... O-LOVE-FANTJE kreeg ook kinderen!

Deze replica's werden/worden verkocht in een speciaal daarvoor ingerichte winkel op het Museumplein in Amsterdam. Ik weet niet of ze nog steeds verkocht worden.

Kijk nou! Zo schattig! Staat ie dan... O-LOVE-FANTJE

VIDEO

Klik hier voor een video over de Elephant Parade in Amsterdam.

https://www.youtube.com/watch?v=RuOW7S_nU9U

For ever friends, Jan des Bouvries

Grote jongen!

Ooo, wat lief ik jou, O-LOVE-FANTJEO-lovefantje

Nog een paar kiekjes voordat ik definiteif afscheid neem van mijn schatje, O-LOVE-FANTJE

En waar is O-LOVE-FANTJE nu?

Veilinghuis CHRISTIE'S heeft O-LOVE-FANTJE geveild. De opbrengst ging naar het goede doel.

Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg Wilma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page